LEPENICE SE ŠKVARKY

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Lepenice se škvarky

Na lepenici se škvarky potřebujete:  700g oloupaných brambor, 400g kysaného zelí, 2 lžičky hladké mouky, 40g sádla, cukr, sůl, kmín, kousek cibule, 200g tučných škvarků.

Kysané zelí zalijte 1.5dl vařící vody, přiveďte k varu, přidejte kmín a zvolna duste pod pokličkou. Na polovině dávky sádla zpěňte drobně pokrájenou cibuli, zasypte ji moukou, osmahněte, přidejte k poloměkkému zelí, oslaďte, dobře rozmíchejte a duste doměkka. Mezitím oloupané brambory opláchněte ve studené vodě, pokrájejte na stejně velké kousky, zalijte vařící vodou a uvařte doměkka. Vařené brambory oceďte, rozšťouchejte, přidejte dušené zelí, osolte a promíchejte. Lepenici na talířích pokryjte ohřátými škvarky a rozehřátým sádlem a podávejte. Lepenici můžete také podávat se smaženou cibulí nebo s osmaženým uzeným masem a smaženou cibulí.

  Podobné recepty