Velkou zálibou maminky je vaření. Protože vařit umí, přemluvili jsme ji, aby se o některé své recepty podělila i s vámi. Některé získala od babičky, jiné zkusila podle časopisu nebo kuchařky, jiné zase slyšela od kamarádky. Výsledek vždy stojí za to. Když přijdete vyhládlí z krátkého výletu nebo dlouhé dovolené, zalistujte v této elektronické kuchařce, podle které si můžete připravit rychlé a chutné pokrmy. Stačí se jen ponořit do mnoha kategorií a vybrat si ten nejlákavější recept. Je jich už 3830.
Bramborové pokrmy | 121 |
Drůbež a králík | 418 |
Guláše | 100 |
Houby | 70 |
Hovězí maso | 38 |
Jehněčí a skopové maso | 22 |
Luštěniny | 54 |
Mleté maso | 219 |
Moučníky, zákusky a dezerty | 829 |
Nápoje, likéry, sirupy | 124 |
Omáčky | 93 |
Pochutiny | 53 |
Polévky | 247 |
Předkrmy | 82 |
Přílohy | 78 |
K výrobě pokrmů z domácí zabíjačky se připravte již několik dnů dopředu. Upečte neslazený kynutý plát nebo veku (z hladké mouky, vody, soli a droždí) nebo kupte žemle, které rozložte, aby proschly do dne porážky, kupte špejle (na jedné straně je zařízněte do špiček a uložte na suchém místě), a obaly ...
Hlíva ústřičná je dřevokazná houba. Nejraději roste na kmenech stromů a bere si z nich to nejcennější. Tím dostává hlíva ústřičná do těla celou řadu organických i minerálních látek, které jsou nezbytné pro život nezelených organismů. Vše, co hlíva ústřičná obsahuje, je tedy i lidskému organismu nanejvýš ...
Jednou z nejrozšířeněnjších vánočních tradic je pečení vánočního cukroví. Připravuje se většinou ze směsi mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády a různých druhů ořechů a kandovaného ovoce. Typickým vánočním cukrovím je cukroví z lineckého těsta, které se často ochucuje strouhaným kokosem ...
Rok co rok vyrážejí na velikonoční pondělí chlapci do ulic se spletenými pomlázkami většinou z vrbového proutí zdobené stuhami. Šlehají dívky a vinšují a za to dostávají malovaná vajíčka, sladkosti, drobné peníze apod. Velikonoce nejsou jen velikonoční pondělí a pomlázka, Velikonoce to jsou svátky ...