BRAMBOROVÉ PEKÁČKY

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Bramborové pekáčky

Na bramborové pekáčky potřebujete:  1 kg brambor, hladká mouka, sůl, sádlo, povidla.

Den dopředu uvařte brambory. Oloupejte je a najemno nastrouhejte. Na připravený pomoučněný vál dejte strouhané brambory, špetku soli a hladkou mouku. Tu přidejte takové množství, aby se těsto dobře propracovalo a na vále nepřilepovalo. Mouky dejte přiměřené množství, aby pekáčky nebyly tvrdé. Vypracujte hladké těsto a dejte ho stranou. Ukrajujte malé kousky, cca 3x3 cm, ze kterých vyvalujte placičky silné cca 0,5 cm. Tyto placičky dávejte péct na sucho, nejlépe na klasických kamenných plotýnkách. Opečené z obou stran potřete sádlem. Dle chuti promažte povidly, stočte do ruličky a můžete podávat.