/ / Recepty / Bramborové pokrmy / Rychlé brambory na pánvi
Na rychlé brambory na pánvi potřebujete: 750g brambor, 200g cibule, 200g vepřového masa, 2 lžíce vepřového másla, 4 vejce, sůl, pepř, rajčata, kyselé okurky, petrželka.
Brambory uvařte, vepřové maso upečte, cibuli oloupejte. Můžete využít zbytky už z dřívějších pokrmů. Brambory a cibuli nakrájejte na kostky, maso na tenké proužky. Sádlo rozpalte na velké pánvi při střední teplotě. Brambory na něm opečte po jedné straně dozlatova. Teprve potom je obraťte a opékejte dále. Přidejte nakrájenou cibuli a maso, častěji obracejte a 5 minut opékejte. Vše osolte a opepřete. Vejce rozkvedlejte ve 4 lžících vody, osolte a opepřete. Zalijte jimi brambory a maso, bez míchání nechte ztuhnout. Ozdobte petrželkou a ihned podávejte.