/ / Recepty / Bramborové pokrmy / Anglické brambory
Na anglické brambory potřebujete: 750g syrových brambor, 1 červená paprika, 1 svazek naťových cibulek, 250g anglické slaniny, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 4 vejce, kadeřavá petrželka.
Brambory, papriku a naťové cibulky nakrájejte na plátky. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a dejte rozpustit. Potom ji z pánve vyjměte a dejte stranou. Ve slaninovém výpeku zahřejte 2 lžíce oleje. Přidejte plátky brambor, které opékejte za stálého obracení přibližně 15 minut dozlatova. Přidejte cibulku, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky a přibližně 5 minut spolu s bramborami poduste. Podle chuti osolte a opepřete. Pečené brambory podávejte s volskými oky, posypanými petrželkou.