/ / Recepty / Bramborové pokrmy / Kořeněné pečené brambory
Na kořeněné pečené brambory potřebujete: 1,5 kg malých brambor, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, lžička tymiánu a rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 100g anglické slaniny, 1 lžička sladké nebo pálivé mleté papriky.
Brambory i se slupkou vydrhněte kartáčkem, opláchněte a osušte. Rozkrájejte je na čtvrtky. Plech vyložte pečícím papírem, potřete olejem, nasypte na něj brambory, osolte a opepřete je, posypte lžičkou rozemnutého rozmarýnu, tymiánem, nasekaným česnekem a zvolna pečte při střední teplotě cca 20 minut. Potom přidejte na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, lžičku mleté papriky, protřeste nebo promíchejte a dopečte. Během pečení brambory občas protřeste. Podávejte je sjogurtem, zakysanou smetanou nebo tvarohem.