FRITTATA

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Frittata

Na frittatu potřebujete:  6 vajec, sůl, pepř, 200g brambor, 50g másla, 1 lžíce olivového oleje, 100g tvrdého sýru, 1 klobása, hrst mražené zeleniny, 1/2 červené papriky.

Vejce rozšlehejte se solí a pepřem. Syrové brambory nakrájejte na tenké plátky a pomalu je smažte z obou stran asi osm minut. Na opečené brambory nalijte vajíčka. Pánev přikryjte a asi pět minut na nejmenším ohni zahřívejte, dokud vajíčka neztuhnou. Nakonec ji odstavte z plotny. Klobásu a papriku zvlášť opečte na lžíci olivového oleje. Mraženou zeleninu doměkka povařte ve vodě. Všechny tři připravené přísady nasypte na vajíčka a omeletu posypte sýrem. Potom ještě na chvilku zakryjte, aby se sýr rozpustil. Nechte vše dohromady ztuhnout pod pokličkou.