/ / Recepty / Bramborové pokrmy / Tumbet
Na tumbet potřebujete: 500g brambor, 2 lilky, 2 zelené papriky, 4 rajčata, 2 vejce, 6 lžic olivového oleje, sůl.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a osmažte na rozehřátém oleji. Jakmile začnou zlátnout, naskládejte je do zapékací misky. Osmažte dozlatova oloupané a na kolečka nakrájené lilky a naskládejte je na brambory. Papriky pokrájejte na proužky a osmahněte na rozehřátém oleji. Vyjměte je. Na stejném oleji osmažte oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, po chvíli přidejte osmažené papriky. Osolte a nalijte rajčata s paprikami do misky na brambory a lilky. Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů po dobu 20 minut. Podávejte s vařenými vejci nakrájenými na kolečka nebo s volským okem. Tumbet můžete použít i jako přílohu k masům a rybám.