/ / Recepty / Bramborové pokrmy / Brambory s petrželí a česnekem
Na brambory s petrželí a česnekem potřebujete: 800g brambor, 3 velké petržele, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 paličky česneku, sůl.
Brambory vyberte co nejmenší a kulaté. Oloupejte je. Větší přepulte, aby byly přibližně všechny kousky stejné. Petržel oloupejte a nakrájejte na kousky stejně velké jako brambory. Brambory a petržel společně uvařte 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Potom vše důkladně sceďte, osušte a rozdělte zvlášť brambory a zvlášť petržel. Na plech vlijte olej a přibližně 5 minut ho rozehřívejte. Přidejte brambory a obalte je v oleji. Pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů přibližně půl hodiny. Po vyjmutí z trouby přidejte petržel a stroužky česneku a ještě na další půl hodinu dejte dopéct.