/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí rolka
Na kuřecí rolku potřebujete: 600g kuřecích nebo krůtích prsou, 1 svazek kořenové zeleniny, 1/2 svazku petrželky, 1/2 svazku kopru, 1/2 svazku pažitky, sůl, bílý pepř, 3 lžíce rajčatového protlaku, 150g kysané smetany, 1 lžička solamylu, sladká paprika, režná nit.
Zeleninu nakrájejte na kostky. Bylinky nasekejte. Maso nasolte a opepřete, potřete 2 lžícemi protlaku, posypte bylinkami a rozdělte na ně polovinu zeleniny. Sviňte, ovažte nití, dejte do pekáče a kolem rozložte zbylou kořenovou zeleninu. Pečte asi hodinu, postupně dolijte 1 litru vody. Poté pečeni vyjměte, výpek přeceďte, vmíchejte zbytek protlaku a přiveďte k varu. Ve smetaně rozmíchejte solamyl, přidejte do výpeku a ochuťte solí, pepřem a paprikou. Podávejte s vařenými brambory a brokolicí.