/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Drůbeží maso s cuketou
Na drůbeží maso s cuketou potřebujete: 350g drůbežího masa, sůl, mletý pepř, špetka mletého zázvoru, 1 cibule, 200g mladé cukety, 200g brambor, olej, 1.5 dl drůbežího vývaru, 2 rajčata, 2 dl kysané pochoutkové smetany, 4 vejce, petrželová nať.
Drůbeží maso nakrájejte na silnější plátky, osolte, okořeňte mletým černým pepřem a mletým zázvorem a promíchejte. Na rozehřátém oleji maso prudce osmažte, vyjměte a uložte na teplém místě. Ve výpeku osmažte nakrájenou cibuli, přidejte oloupané, na silnější kolečka nakrájené brambory, osolte, podlijte drůbežím vývarem a duste do poloměkka. K bramborám přidejte omytou, na kolečka nakrájenou cuketu, nakrájená rajčata, osmažené maso a promíchejte. Směs přeneste do vymaštěné zapékací nádoby, zalijte vejci rozmíchanými v kysané smetaně a ve vyhřáté troubě zapékejte dozlatova. Před podáváním bohatě posypte nakrájenou petrželovou natí.