/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Soté s rýžovým salátem
Na soté s rýžovým salátem potřebujete: 150g rýže basmati, sůl, 250g mrkve, 150g mladých hráškových lusků, 3 lžíce podzemnicového oleje, 6 lžic sójové omáčky, 3 lžíce citrónové šťávy, pepř, 75g nastrouhaných ředkviček, 600g kuřecích prsou, trocha moučkového cukru.
Rýži vařte v osolené vodě asi 12 minut. Omyjte mrkev a lusky. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na jemné hranolky. Několik hráškových lusků ponechte v celku, zbývající nakrájejte na tenké nudličky. Zeleninu asi 3 minuty povařte v osolené vodě. Zeleninu a rýži sceďte, smíchejte dohromady a nechejte vychladnout. Rozmíchejte olej, 4 lžíce sójové omáčky, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku zamíchejte do vychladlé rýže se zeleninou. Kuřecí prsa opláchněte, osušte, nakrájejte na nudličky a vlnovitě je napíchněte na špíz. Oslaďte a ochuťte dvěmi lžícemi sójové omáčky. Špízy potřete marinádou a grilujte po obou stranách 4 až 5 minut. Přitom je potírejte marinádou. Špízy podávejte s rýžovým salátem.