/ / Recepty / Drůbež a králík / Krůta / Grilované krůtí závitky na špejli
Na grilované krůtí závitky na špejli potřebujete: 600g krůtích stehenních řízků, 100g anglické slaniny, 100g sušených rajčat v oleji, 100g špenátových listů, 100g tvrdého kozího sýra s bylinkami, 1 červená paprika, 150 ml bílého odtučněného bílého jogurtu, 2 stroužky česneku, několik větviček šalvěje, olej na potření roštu, sůl.
Krůtí řízky omyjte a naklepejte na tenké plátky o šířce cca 7 až 10 cm. Řízky vložte při naklepávání mezi potravinovou fólii, maso se tak nebude trhat. Jogurt smíchejte s prolisovanými stroužky česneku, solí a krůtí maso v něm nechte uležet alespoň jednu hodinu. Pak jednotlivé porce masa plňte různými náplněmi: buď spařenými špenátovými listy, na proužky nakrájeným kozím sýrem a sušenými rajčaty nebo nakrájenou anglickou slaninou, proužky červené papriky a šalvějí. Vytvořené závitky napíchněte na špejle, položte je na rošt potřený olejem a pečte na grilu asi 15 minut ze všech stran (během pečení je několikrát otočte). Na talíř servírujte grilované závitky s různou náplní a ozdobte je čerstvou šalvějí.