/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí steaky s kari omáčkou
Na kuřecí steaky s kari omáčkou potřebujete: 4 kuřecí prsní řízky, 600g malých brambor, 150 ml smetany na vaření, 1 hrst mandlí, 1 lžíce másla, několik snítek čerstvého rozmarýnu, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, čerstvě mletý pepř, sůl. Kari omáčka: 40g hladké mouky, 4 lžíce másla, 1/2 kostky bujonu, 1 lžička mletého kari, sůl.
Brambory důkladně omyjte, rozkrojte napůl a ve slupce naskládejte na alobal, ze kterého vytvořte zvednutím okrajů misku. Potřete je jednou lžící másla, osolte, přidejte rozmarýn, alobal uzavřete a dejte péct na gril. Omyté kuřecí maso osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na rošt grilu potřený olejem asi na 6 minut z každé strany. Z másla a hladké mouky vytvořte v hrnci na mírném ohni světlou jíšku. Do ní vmíchejte kari koření, zalijte trochou vody, rozšlehejte a přiveďte k varu (za stálého míchání). Pak přidejte bujon rozmíchaný ve 200 ml horké vody, špetku soli a vařte asi 15 minut. Na závěr přilijte smetanu a omáčku ještě krátce prohřejte. Mandle orestujte na suché pánvi. Na talíře servírujte grilovaný kuřecí steak, který přelijte kari omáčkou a posypte opraženými mandlemi. Jako přílohu podávejte brambory upečené v alobalu.