/ / Recepty / Drůbe a králík / Kuře / Kuřecí píz s paprikou a ampiony
Na kuřecí píz s paprikou a ampiony potřebujete: 800g kuřecích prsíček, 1 sáček Kotányi Gril Mexiko, 2 líce bílého vína, 4 líce oleje, 16 sterilovaných ampionů, 1 zelená paprika, 16 malých rajčátek, 1 velká cibule, 2 líce oleje na potření.
Kuřecí maso omyjte, osute a nakrájejte na stejně velké porce. Grilovací koření promíchejte s bílým vínem a 2 lícemi oleje. Maso vlote do marinády, promíchejte a nechte alespoň půl hodiny v chladu odleet. ampiony nechte okapat. Papriku očistěte a nakrájejte na čtverečky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky. Na grilovací jehly střídavě napichujte marinované kuřecí maso, ampiony, papriku, rajčátka a cibuli. Připravené pízy potřete olejem a grilujte na rozpáleném grilu asi 15 minut doměkka. Během ronění potírejte pízy marinádou promíchanou se zbylým olejem. Podávejte s grilovanými bramborami, nebo s jakoukoliv jinou přílohou, popřípadě pouze s chlebem či jiným pečivem.