/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuře s hráškem 1
Na kuře s hráškem potřebujete: 1 kuře, 350g hrášku, 20g másla, 40g slaniny, 1 cibule, 1 kostka slepičího bujónu, mletý pepř, sůl.
Očištěné kuře osolte uvnitř a vložte do něj 10g másla. Nohy přitáhněte k tělu nití, křidélka přeložte a osolte i na povrchu. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, přidejte máslo a drobně pokrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Vložte připravené kuře, opečte je po všech stranách, opepřete, podlijte je vývarem a prsíčky dolů pečte pod pokličkou. Při pečení kuře přelévejte šťávou a podlévejte trochou vývaru. Když bude kuře napůl pečené, obraťte je prsíčky nahoru, když bude téměř měkké, přidejte hrášek a dopečte.