KACHNA PLNĚNÁ MASOVOU NÁDIVKOU 2

recept na pokrm z kachny

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kachna / Kachna plněná masovou nádivkou 2

Na kachnu plněnou masovou nádivkou potřebujete:  1 kachna, sůl. Nádivka: 250g vepřové plece, 50g anglické slaniny, 2 vejce, 2 žemle, 20g másla, mléko, kousek cibule, půl stroužku česneku, mletý pepř, petrželka, sůl, kachní žaludek a játra.

Očištěnou kachnu osolte uvnitř i na povrchu, naplňte nádivkou, otvory sepněte jehlami na závitky a kachnu upečte doměkka. Při pečení kachnu přelévejte šťávou a podlévejte vodou, kůži na stehýnkách a prsíčkách několikrát propíchněte, aby sádlo lépe vyteklo. Vypečené sádlo z pekáče sbírejte, aby se zbytečně nepřipalovalo. Nádivka: vepřovou plec, anglickou slaninu zbavenou kůže, kachní žaludek, játra a cibuli umelte dvakrát na mlýnku na maso, vymelte plátky žemlí předem namočených v mléce, přidejte vejce, třený česnek, pepř, sůl, jemně pokrájenou petrželku a zlehka promíchejte.