/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Maso dvou vůní a chutí
Na maso dvou vůní a chutí potřebujete: 400g kuřecích prsíček, 1 vejce, sůl, trocha glutasolu, směs kari koření, červená paprika, 1 lžíce bramborového škrobu, 400g vepřové kýty na řízky, 1 vejce, sůl, sladká paprika, stroužek česneku, žlutá paprika, 1 lžíce bramborového škrobu, olej na opékání masa, 400g rýžových nudlí, kousek pórku.
Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte směsí kari koření a promíchejte spolu s vejcem a bramborovým škrobem. Stejně tak naložte i vepřové maso s trochou papriky, prolisovaným česnekem, případně i špetkou čili. Naložené maso pak nechte v chladu nejméně hodinu uležet. Maso pak odděleně zprudka opékejte na rozpáleném oleji. Těsně před koncem úpravy přidejte patřičnou papriku nakrájenou na malé kostičky. Nakonec maso zalijte trochou vody, kterou jste vypláchli misky od naloženého masa. Během chvilky vše zahoustne a pokrm je hotový. Rýžové nudle namočte v teplé vodě, aby změkly a pak je osolené uvařte. Hotové sceďte, doplňte krátce osmahlým pórkem a podávejte.