/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí čína 2
Na kuřecí čínu potřebujete: 3 velká kuřecí prsa, 6 lžic sojové omáčky, 4 lžíce tekutého světlého medu, 2 lžíce sherry, 1 lžíce olivového oleje, 450g mražené zeleninové směsi do wok pánve, 1 lžíce kukuřičného škrobu.
V nekovové míse promíchejte kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na tenké proužky, sojovou omáčku, tekutý světlý med a sherry. Přiklopte a dejte na 15 minut do ledničky. Ve wok pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm kuřecí maso vyndané z marinády. Ve studené vodě propláchněte mraženou zeleninovou směs, nechte okapat a pak přidejte k masu a smažte 1 minutu. Ve zbylé marinádě rozmíchejte kukuřičný škrob a vše přidejte do pánve, promíchejte a ještě 1 až 2 minuty smažte, aby se vše dobře spojilo.