/ / Recepty / Drůbež a králík / Krůta / Krůtí maso zapékané se sýrem
Na krůtí maso zapékané se sýrem potřebujete: 600g krůtího masa z prsou, 2 až 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl), 4 lžíce Bertolli Classico oleje, 2 lžíce Rama Máslová, 2 lžíce hrubé mouky, 3 dcl bílého vína, 1 hrneček smetany, 2 až 3 žloutky, 150g strouhaného sýra, tuk na vymazání zapékací misky.
Krůtí maso nakrájejte na kostky, potřete prolisovaným česnekem, osolte a okořeňte. V horkém oleji maso krátce osmažte, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastěte olejem a maso do ní vložte. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji vínem a smetanou a rozšlehejte. Po částečném vychladnutí do ní vmíchejte žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijte na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečte pokrm dozlatova. Podávejte s bramborami nebo s hranolky.