PAPRIKÁŠ Z KRÁLIČÍHO MASA

recept na pokrm z králíka

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Králík / Paprikáš z králičího masa

Na paprikáš z králičího masa potřebujete:  800g králičího masa bez kostí, 6 lžic oleje, 200g cibule, 10g mleté sladké papriky, sůl, 1 kelímek zakysané smetany, hovězí vývar, 1 až 2 lžíce hladké mouky.

Maso očistěte, opláchněte a nakrájejte na větší kostky. V kastrolu rozehřejte tuk, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Potom přidejte nakrájené maso, opečte krátce po všech stranách a osolte. Orestované maso zaprašte paprikou, podlijte vývarem a duste pod pokličkou do změknutí. Občas zamíchejte a podlijte vývarem. Když bude maso měkké, vmíchejte postupně zakysanou smetanu s jednou až dvěma lžícemi hladké mouky a nechte asi 5 až 8 minut provařit.