KUŘECÍ PILAF 1

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí pilaf 1

Na kuřecí pilaf potřebujete:  2 lžíce slunečnicového oleje, 2 menší cibule, 1 lžíce kari, 4 malé kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, 2/3 hrnku rýže basmati, 350 ml kuřecího vývaru, 2 hrnky mražené zeleniny, 1 hrnek sekaného mraženého špenátu.

Na hlubší pánvi rozpalte olej a tři minuty na něm opékejte nadrobno nakrájenou cibulku, dokud nezměkne. Potom na ni nasypte kari a chvilku všechno s cibulí míchejte. Přidejte kousky kuřete, ze všech stran je orestujte, osolte, opepřete, nakonec přidejte i rýži a ještě asi minutu všechno opékejte. Přilijte vývar. Až se začne vařit, ztlumte oheň a přikryjte pánev pokličkou. Po deseti minutách nasypte do pánve mraženou zeleninu, zamíchejte a na povrch nakonec dejte i špenát. Znovu pánev zakryjte a vařte, aby rýže změkla a všechna voda zmizela. Pokud voda zmizí dřív než rýže změkne, můžete ji ještě trochu přidat. Hotový pilaf dobře promíchejte.

  Další varianty receptu