/ / Recepty / Drůbež a králík / Králík / Králík á la rioja
Na králíka á la rioja potřebujete: 1 1/4 kg králíka, 2 pálivé papričky, 1 velká cibule, 1 žloutek z vařeného vejce, 1 stroužek česneku, 2 rajčata, 1/2 šálku bílého vína, 1/2 šálku drůbežího vývaru, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, zelená petrželka.
Kousky králíka omyjte a osušte. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na prudkém ohni osmažte králíka dozlatova. Přidejte nakrájené papričky, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, oloupaná a nakrájená rajčata a vařte na mírném ohni přibližně 10 až 15 minut. Poté zalijte vínem a vývarem, osolte, opepřete, přidejte petrželku. Vařte přikryté, dokud nebude králík hotový. Slijte omáčku, ve které se vařil, přidejte do ní vařený žloutek a rozmixujte.