/ / Recepty / Drůbe a králík / Králík / Králík na vestkách 1
Na králíka na vestkách potřebujete: 50g slaniny, 50g másla, 1 cibule, 500g králičího masa, 1 mrkev, 1 kousek celeru, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 3 kuličky jalovce, 3 bobkové listy, kůra z 1/2 citronu, 2 líce vestkových povidel, 4 líce strouhaného perníku, 250 ml mléka, 250 ml smetany, sůl, pepř, citronová áva, 10 odpeckovaných suených vestek, hrst rozinek, hrst mandlí.
Slaninu pokrájte a rozpalte na másle. Přidejte k ní oloupanou a pokrájenou cibuli, nechte zesklovatět a ze vech stran na ní opečte maso. Maso přendejte do pekáčku s očitěnou a pokrájenou mrkví a celerem, kterého musí být stejné mnoství jako mrkve. Koření svate do balíčku z gázy a spolu s nastrouhanou citronovou kůrou přidejte k masu. Podlijte vodou, přiklopte a pečte, dokud maso nezměkne. Poté jej vyjměte a udrujte teplé. Z výpeku odstraňte balíček s kořením, přidejte povidla, perník, zřeďte mlékem, smetanou, rozmixujte, osolte, opepřete, ochute citronovou ávou. Do omáčky vrate maso, přidejte vestky, rozinky, mandle a povařte.