ZAPEČENÉ JARNÍ ZÁVITKY

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Zapečené jarní závitky

Na zapečené jarní závitky potřebujete:  100g mrkve, 100g kedlubny, 100g fazolek, 100g hrášku, sůl, 1 kostka zeleninového bujonu, 200g kuřecího masa, 50 ml olivového oleje, 4 lžíce uvařené rýže, pepř, 12 plátků rýžového papíru, 40g strouhaného tvrdého sýra.

Zeleninu očistěte, nadrobno nakrájejte a vložte do osolené vroucí vody s kostkou bujonu. Povařte půl minuty a sceďte. Maso omyjte a pokrájejte na drobné kousky. Opečte je na troše oleje, nasypte do mísy, přidejte rýži, scezenou zeleninu a vše promíchejte. Osolte a opepřete. Rýžový papír namočte ve vodě od zeleniny. Na každý položte trochu připravené náplně, okraje přehněte do středu a papír srolujte do závitku. Závitky klaďte na plech vyložený pečícím papírem, potřete zbytkem oleje, posypte sýrem, vložte do předehřáté trouby a dozlatova zapečte.