/ / Recepty / Drůbež a králík / Králík / Králík na cibuli
Na králíka na cibuli potřebujete: 1 králík, játra z králíka, 250g anglické slaniny, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce mouky, 1/2 šálku červeného vína, 3 lžíce oleje, 3 lžíce másla, pepř, 1 lžička cukru, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, sůl, vývar.
Králíka omyjte, osušte a naporcujte. Slaninu nakrájejte na kousíčky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velké kousky. Králíka a slaninu osmažte na hodně rozehřátém oleji a másle, až králík zezlátne. Vyjměte ho a na tom samém oleji osmažte cibuli a vyjměte ji. Přidejte mouku, dobře míchejte, nechte mírně zezlátnout. Po troškách zalévejte vývarem, bez ustání míchejte a přidejte víno. Znovu vložte králíka, cibuli, slaninu, přidejte česnek, sůl, pepř, bobkový list, hřebíčky a cukr. Vařte přiklopené, na mírném ohni přibližně hodinu, dokud nebude maso měkké. Játra z králíka osmažte s česnekem a rozdrcené s troškou soli přidejte do jídla a zahustěte tak omáčku.