/ / Recepty / Drůbež a králík / Husa / Pečínka na omáčce z červeného vína
Na pečínku na omáčce z červeného vína potřebujete: 1 husa, 30g sušených hříbků, 2 snítky šalvěje, 2 snítky rozmarýnu, bobkový list, 3 stroužky česneku, 500 ml červeného vína, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 250 ml vývaru, 1 mrkev, 1 celer, 2 lžíce rajčatového protlaku
Houby namočte ve 150 ml teplé vody. Husu rozdělte na 6 porcí a odkrojte přebytečný tuk. Maso položte s bylinkami, bobkovým listem a prolisovaným česnekem do misky a zalijte vínem. Přikryté nechte marinovat přibližně 4 hodiny. V pekáči zahřejte olej a máslo. Maso osušte, osolte, opepřete a opečte. Slijte výpek. Přidejte marinádu s bylinkami, vývar a houby včetně vody a vařte na mírném ohni půl hodiny. Nakrájejte zeleninu a s protlakem ji dejte do pekáče. Husu pečte necelé dvě hodiny. Omáčku zahustěte.