/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí maso v jogurové marinádě 2
Na kuřecí maso v jogurové marinádě potřebujete: 1 kuře, kousek čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 lžičky koriandru, 1 lžička kmínu, 1 lžička kurkumy, 1/4 lžičky kájenského pepře, 1 lžička soli, 1 lžička octa, 350g bílého plnotučného jogurtu, máslo.
Nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek smíchejte s mletým kořením a octem. Kuře zbavte kůže a tuku a rozporcujte ho na čtvrtky. Jogurt smíchejte s kořením. Kastrol vymažte máslem. Kuře potřete ze všech stran silnou vrstvou jogurtové marinády a vložte do kastrolu. Zakryjte ho fólií a nechte v ledničce přibližně tři hodiny marinovat. Potom pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 50 minut. Vhodnou přílohou je rýže, mrkev dušená na másle a hlávkový salát.