/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuře po marocku
Na kuře po marocku potřebujete: 1 kuře s droby, sůl, pepř, zázvor, šafrán, máslo, 1 lžíce pálivé mleté papriky, 1 lžička římského kmínu, 50g rozpuštěného másla.
Kuře i droby umyjte a osušte. Droby vložte zpět do kuřete. Kuře ze všech stran osolte, opepřete a posypte zázvorem a šafránem. Poklaďte na něj kousky másla a potom je vložte do vyššího hrnce, přilijte 350 ml vody. Na středním plameni vařte přibližně hodinu, během varu kuře pravidelně obracejte. Po hodině jej vyjměte z vývaru, naporcujte a nechte vychladnout. Mezitím namíchejte pálivou papriku a římský kmín s rozpuštěným máslem. Osolte. Omáčkou potírejte jednotlivé porce kuřete, které potom poklaďte na gril a upečte dozlatova. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.