/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuře po francouzsku
Na kuře po francouzsku potřebujete: 1 kuře, 2 cibule, 3 lžíce oleje, sklenka koňaku, 1/2 l červeného vína, 100g anglické slaniny, 6 žampiónů, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, zelená petrželka.
Kuře naporcujte a lehce osolte. Na rozehřátém oleji ho opečte z obou stran, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte. Potom přelijte koňakem a zapalte. V přípravě pokračujte až plamínek zhasne. Zalijte vínem, přidejte nakrájenou anglickou slaninu, opepřete a duste. V případě nutnosti podlévejte. Na závěr přidejte nakrájené žampióny, na plátky nakrájený česnek, zalijte trochou horké vody a doduste doměkka. Hotové porce zdobte zelenou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.