KUŘECÍ MASO S KAPIÍ

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí maso s kapií

Na kuřecí maso s kapií potřebujete:  250g kuřecího masa, 1 vejce, 2 lžičky solamylu, 50g sterilované kapie, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce oleje, sůl, 500 ml bílého vína, 1 lžička sójové omáčky, cukr, mletý zázvor.

Maso vykostěte a nakrájejte přes vlákno na nudličky, přidejte zázvor, rozšlehané vejce, solamyl a lžíci vody. Vše promíchejte. Nechte v chladnu hodinu odležet. Kapii nakrájejte na nudličky, cibuli na tenlá půlkolečka, česnek rozetřete. Maso dejte na rozpálený olej a za stálého míchání smažte přibližně 2 minuty. Přidejte cibuli a smažte ještě minutu. Přidejte česnek, kapii, sójovou omáčku, cukr, zalijte vínem a duste další minutu. Vhodnou přílohou je rýže.