KUŘECÍ STEHÝNKA PO PROVENSÁLSKU

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí stehýnka po provensálsku

Na kuřecí stehýnka po provensálsku potřebujete:  Kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 4 rajčata, 2 cukety.

Sůl, mletý pepř, 2 utřené stroužky česneku, tymián a rozmarýn ušlehejte s citrónovou šťávou a olivovým olejem. Směsí potřete kuřecí stehýnka a ze všech stran opečte. Ohnivzdornou misku vytřete zbylým česnekem a naskládejte do ní stehýnka, oloupaná a rozčtvrcená rajčata a neloupané cukety nakrájené na 1/2 cm plátky. Zapékejte v troubě přibližně 20 minut.

  Podobné recepty