KARLOVARSKÝ GULÁŠ

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Karlovarský guláš

Na karlovarský guláš potřebujete:  100g cibule, 50g másla, 600g hovězího masa, 70g mleté papriky, 12g soli, 500 ml hovězího vývaru, 50g hladké mouky, 150g smetany, 80g kysané smetany.

Cibuli nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte maso, mletou papriku, krátce osmahněte, osolte, podlijte částí vývaru a duste. Měkké maso vyjměte, šťávu vyduste do tuku, přidejte mouku a krátce osmahněte. Zalijte zbytkem vývaru a povařte přibližně 20 minut. Přidejte smetanu a hotovou omáčku přeceďte na maso. Při podávání zdobte nočkem kysané smetany. Servírujte s máslovými noky, karlovarským knedlíkem nebo dušenou rýží.