/ / Recepty / Guláše / Kančí guláš
Na kančí guláš potřebujete: 1 kg kančího masa, 1 kg cibule, 1 bobkový list, 2 ks nového koření, 5 ks pepře, 3 ks jalovce, sůl, sádlo, 1 lžíce sladké papriky, 1/2 hrnku sladké smetany ke šlehání, 1 větší krajíček staršího chleba, 1 chilli paprička, 5 stroužků česneku, cibule, brusinky.
Cibuli pokrájejte na kolečka a osmahněte ji na sádle. Kančí maso pokrájejte a přidejte k cibuli. Osmahněte, až se skoro připálí. Zasypte sladkou paprikou, rozdrceným kořením a zalijte vařící vodou. Vařte doměkka. V polovině vaření osolte. Přidejte nahrubo pokrájené česneky, celou chilli papričku a krátce povařte. Omáčku zahustěte nastrouhaným chlebem. Po jeho rozvaření přidejte sladkou smetanu na zjemnění. Talíře zdobte cibulí a doprostřed dejte lžičku brusinek. Vhodnou přílohou je rýže, chléb nebo knedlík.