/ / Recepty / Houby / Vepřové plátky plněné žampiónovou nádivkou
Na vepřové plátky plněné žampiónovou nádivkou potřebujete: 4 větší vepřové řízky (mohou být i z plece nebo krkovičky), 150g žampiónů, 2 lžíce sádla nebo oleje, 1 cibule, sůl, kmín, zelená petrželka, mletý pepř, lžíce hladké mouky.
Na 1 lžíci sádla nebo oleje orestujte nakrájenou cibuli, přidejte očištěné, nakrájené žampióny, osolte a okmínujte a poduste téměř doměkka. Vepřové plátky naklepte, osolte a opepřete, rozdělte na ně žampiónovou náplň, sviňte do roládek nebo přeložte a okraje sklepněte jako kapsy, obalte v hladké mouce a na druhé lžíci sádla nebo oleje je dočervena osmahněte. Zastříkněte vodou a duste pod poklicí doměkka. Podávejte s vařenými brambory nebo s rýží.