/ / Recepty / Hovězí maso / Holštýnský biftek
Na holštýnský biftek potřebujete: 250g cibule, 4 lžíce oleje, 4 bifteky po 150g, 1/2 lžičky pepře, sůl, 2 lžíce másla.
Oloupejte cibule a nakrájejte na plátky. Cibuli osmahněte do zlatova na 2 lžících rozpáleného oleje, rychle míchejte. Potom vyklopte na talíř. Zbývající olej dejte do pánve a rozehřejte. Vložte bifteky a opékejte zprudka za častého obracení. Po 2 minutách, když jsou bifteky pěkně opečené, snižte teplotu. Hotové bifteky osolte a opepřete. Dejte na ně máslové hobliny a servírujte na ohřátých talířích. Cibuli dejte zpět do pánve a vmíchejte do vypečené šťávy. Dochuťte pepřem a solí. Vhodnou přílohou jsou brambory maštěné máslem s petrželkou.