/ / Recepty / Guláše / Maďarský guláš 1
Na maďarský guláš potřebujete: 500g hovězího masa, 60g sádla, 120g cibule, mletá paprika, sůl, mletý pepř, česnek, 3 zelené papriky, kousek feferonky, majoránka.
Cibuli pokrájenou na tenká kolečka usmažte dozlatova na větší části sádla, zasypte ji mletou paprikou, po zpěnění přidejte maso pokrájené na kostky, prudce je osmažte, plamen zmírněte a duste pod pokličkou do vydušení šťávy. Potom je osolte, podlijte trochou vody a duste. Při dušení je občas zamíchejte a podlijte trochou vody. Ke konci dušení přidejte očištěné, pokrájené papriky, osmahnuté na zbytku sádla, usekanou feferonku a před dokončením rozemnutou majoránku a pepř. Podávejte s vařenými bramborami nebo houskovými knedlíky.