ŠTĚPÁNSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ

recept na pokrm z hovězího masa

 /  / Recepty / Hovězí maso / Štěpánská hovězí pečeně

Na štěpánskou hovězí pečeni potřebujete:  500g hovězího zadního masa, 20g slaniny, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 50g sádla, 1 větší cibule.

Vejce uvařte natvrdo. Hovězí maso naklepte a protkněte slaninou, uprostřed prořízněte otvor, naplňte je uvařeným vejcem, otvor uzavřete jehlou, maso osolte a opepřete. Drobně pokrájenou cibuli usmažte dorůžova na sádle, vložte do ní maso, opečte je po všech stranách a podlijte trochou vody. Přiklopte je pokličkou a pečte do změknutí. Při pečení maso obracejte, přelévejte mastnou šťávou a podlévejte vodou. Měkké maso pokrájejte na porce a podávejte s dušenou rýží a se zeleninovým salátem.