/ / Recepty / Hovězí maso / Hovězí maso na bylinkách
Na hovězí maso na bylinkách potřebujete: 750g hovězího masa, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 250 ml masového vývaru, 150 ml světlého piva, 2 bobkové listy, olej, 1 lžička čerstvých lístků tymiánu, 1 lžička mateřídoušky, 1 lžička sekané petrželové natě, 1 lžička cukru, 1 lžička Maizeny, sůl, pepř.
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky, lehce je naklepte, mírně osolte a zprudka opečte v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na pánvi v rozpáleném oleji, přidejte prolisovaný česnek a pepř. Polovinu masa rozložte na dno pekáče, osolte, posypte bylinkami a přidejte kousky bobkového listu. Pak navrstvěte zbylé maso, posypte bylinkami a zalijte směsí vývaru a piva, tak aby bylo ponořené. Zakryté maso dejte do horké trouby a duste doměkka. Šťávu slijte do pánve, přidejte Maizenu rozmíchanou v troše vody a chvíli povařte. Maso podávejte přelité šťávou a posypané bylinkami.