/ / Recepty / Guláše / Kapucínský guláš
Na kapucínský guláš potřebujete: 700g hovězí kližky, 3 lžíce oleje, 2 větší cibule, mletý pepř, mletá paprika, drcený kmín, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 250g žampionů.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, maso nakrájejte na kostky. V kastrolu rozpalte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli. Přidejte papriku a zpěňte ji. Na tomto základě opečte maso nakrájené na kostky a potom podlijte trochu vodou. Osolte, přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, mletý pepř a rajčatový protlak. Promíchejte, ztlumte příkon tepla a pod poklicí duste do změknutí. Občas promíchejte a podle potřeby podlijte. Ke konci dušení guláš vysmahněte, zaprašte moukou, orestujte ji, potom znovu podlijte a guláš dovařte. Menší žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Poduste je na zbylém oleji a přidejte do hotového guláše.