/ / Recepty / Guláše / Plzeňský guláš
Na plzeňský guláš potřebujete: 375g předního hovězího, 35g rostlinného tuku, 75g cibule, 1 stroužek česneku, 7.5g mleté papriky, sůl, mletý pepř, 3 dl vývaru, 25g hladké mouky, 20g slaniny, 50g nakládané kapie a celeru, 1 vařené vejce.
Na tuku zpěňte nakrájenou cibuli, zaprašte paprikou, zpěňte, přidejte na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahněte. Přidejte pepř, utřený česnek, sůl, podlijte částí vývaru a duste. Pod poloměkkým masem vyduste šťávu do tuku, zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem a duste do změknutí. Maso vyjměte, šťávu přeceďte na maso. Nakrájenou slaninu orestujte, přidejte nakrájené kapie a celer, prohřejte a směsí a vejci zdobte porce guláše.