/ / Recepty / Hovězí maso / Bigos s dvojím masem
Na bigos s dvojím masem potřebujete: 300g zadního hovězího masa, 300g vepřového plecka, 100g slaniny, sůl, pepř, 2 nožky pikantní klobásky, 500g kysaného bílého zelí, 1/2 hlávky bílého zelí, 3 cibule, 150g sádla, 2 lžičky mleté sladké papriky, trochu bílého vína, 1 lžička drceného kmínu, 2 až 3 lžíce cukru, voda.
Na oleji zpěňte jednu cibuli pokrájenou na kostičky, přidejte kysané zelí a poduste. V dalším hrnci připravte stejným způsobem syrové zelí. V rendlíku osmahněte na sádle třetí cibuli pokrájenou na kostičky, přidejte kostky masa, opečte, zalijte vodou, osolte, opepřete, přidejte papriku, kmín a vařte doměkka. Ve velkém hrnci smíchejte kysané a dušené zelí, přidejte maso se šťávou, kolečka klobásy, vyškvařenou slaninu, dosolte, dopepřete, doslaďte cukrem, přidejte bílé víno a nechte povařit. Podávejte s čerstvým chlebem.