/ / Recepty / Hovězí maso / Svíčková na smetaně 5
Na svíčkovou na smetaně potřebujete: 600g zadního hovězího masa, 100g uzené slaniny, 100g oleje, 300g kořenové zeleniny, 1 větší cibuli, 60g hladké mouky, 250 ml smetany, masový vývar, divoké koření, 50g plnotučné hořčice, sůl, cukr, citrónovou šťávu.
Hovězí maso proložte slaninou, osolte a zprudka opečte na části oleje. Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujte na oleji a přidejte cibuli. Až bude vše opečené, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte divoké koření s plnotučnou hořčicí a zalijte vývarem. Do základu dejte opečené maso a zvolna duste do měkka. Omáčku připravte tak, že základ zahustěte jíškou, zjemněte smetanou a dochuťte cukrem, solí a citrónovou šťávou.