/ / Recepty / Jehněčí a skopové maso / Jehněčí duveč se zeleninou
Na jehněčí duveč se zeleninou potřebujete: 400g jehněčí plece bez kostí, 300g cibule, 4 líce oleje, 600g míchané zeleniny (mrkev, fazolky, paprika, květák, celer, kapusta apod.), 8 dl vývaru, álek rýe, 1 dl kysané smetany, bobkový list, 2 strouky česneku, líce mleté papriky, sůl.
Cibuli pokrájejte na větí kousky, osmate na oleji dočervena, přidejte maso pokrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmate. Zalijte je trochou vývaru a duste 20 minut. Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky, přidejte k masu, zalijte ji trochou vývaru, vmíchejte bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýi, osolte a duste, a maso, rýe i zelenina změknou. Nakonec duveč zjemněte smetanou.