/ / Recepty / Jehněčí a skopové maso / Jehněčí maso se sušeným ovocem
Na jehněčí maso se sušeným ovocem potřebujete: 750g jehněčího hřbetu, 250g směsi sušeného ovoce, 2 až 3 lžíce koňaku, 150 ml portského vína, 3 až 4 lžíce medu, 40g másla, 1 lžíce citronové šťávy, 2 snítky rozmarýnu, drcený pepř, sůl.
Sušené ovoce dobře omyjte a zalijte koňakem. Jehněčí hřbet zbavte loje a odblaňte. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran na olejem potřené pánvi. Přendejte do pekáčku, posypte lístečky rozmarýnu a podlijte portským vínem. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních 15 minut. Potom přidejte sušené ovoce i s koňakem, med, vločky másla, citronovou šťávu, lžíci vody a ještě 15 až 20 minut pečte. Podávejte s různě upravenými brambory, rýží, kroketami nebo noky.