/ / Recepty / Luštěniny / Fazole na paprice
Na fazole na paprice potřebujete: 200g bílých fazolí, 40g sádla, kousek cibule, 20g hladké mouky, šálek smetany nebo mléka, mletá paprika, vývar z masoxu, sůl.
Přeprané fazole propláchněte několikrát ve vodě, zalijte studenou vodou a nechejte tři hodiny bobtnat. Pak je v téže vodě (nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut) uvařte doměkka. Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, zasypte moukou, osmažte, vmíchejte mletou papriku a po zpěnění zalijte vlažným vývarem i vývarem z fazolí. Rozšlehejte, chvilku povařte, přilijte smetanu nebo mléko, osolte a dobře provařte (nejlépe 20 minut). Přidejte oceděné fazole, přisolte a ještě krátce povařte.