/ / Recepty / Luštěniny / Čočka s uzeným masem
Na čočku s uzeným masem potřebujete: 300g čočky, 500g uzeného masa, 20g sádla, 40g másla, 1 cibule, kousek celeru, 2 malé mrkve, 2 stroužky česneku, bobkový list, petrželka, tymián, mletý pepř, sůl.
Uzené maso zalijte studenou vodou a přiveďte k varu, Maso vyjměte, opláchněte studenou vodou, osušte a opečte současně s pokrájenou cibulí na rozehřátém sádle. Když cibule zčervená, přidejte přebranou a několikrát propláchnutou čočku, celer, podélně rozkrojené mrkve, třený česnek, koření, zalijte vodou a vařte na velmi mírném ohni doměkka. Když maso i čočka změknou, mrkev, celer a bobkový list vyjměte, čočku oceďte, omastěte máslem, osolte a opepřete. Maso pokrájejte na porce a na talířích obložte čočkou a posypte petrželkou.