FAZOLOVÝ ZÁVIN

recept na pokrm z luštěnin

 /  / Recepty / Luštěniny / Fazolový závin

Na fazolový závin potřebujete:  400g hladké mouky, 2 lžičky oleje, 2 lžičky octa, sůl, 200 ml vlažné vody. Náplň: 400g červených sterilovaných fazolí, 600g brambor uvařených ve slupce, 2 cibule, 1 vejce, 4 žloutky, 4 lžíce oleje, hrst petrželové natě, mletý pepř, sůl.

Z mouky, oleje, soli, octa a vlažné vody vypracujte těsto. Nechte v chladu uležet zabalené ve fólii. Uvařené fazole smíchejte s prolisovanými bramborami. Přidejte vejce, žloutky, sůl, pepř, petrželovou nať a usmaženou cibuli. Těsto rozválejte na dva pláty. Na ně rozdělte fazolovou náplň a opatrně je zaviňte. Přendejte na plech, potřete olejem a upečte. Porcujte na širší plátky.