/ / Recepty / Luštěniny / Bretaňské fazole 2
Na bretaňské fazole potřebujete: 400g bílých fazolí, 1/2 cibule, 50g sádla, 30g hladké mouky, 1 malý rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sladké papriky, pepř, sůl, majoránka, cukr.
Přebrané fazole propláchněte několikrát ve vodě, zalijte studenou vodou a nechejte tři hodiny máčet. Pak je v téže vodě uvařte doměkka. Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, zaprašte moukou, okořeňte, osmažte, zalijte vývarem z fazolí a trochou vody, přidejte rajčatový protlak, rozšlehejte a dobře povařte. Do zahoustlé omáčky přidejte oceděné fazole, utřený česnek a další přísady a ještě krátce povařte. Vhodnou přílohou je chléb a uzenina.