/ / Recepty / Mleté maso / Masové koule
Na masové koule potřebujete: 500g směsi mletého masa, 100g strouhanky, 100 ml mléka, 1 vejce, špetka muškátového oříšku, špetka muškátového květu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml zakysané smetany, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, malý svazek kopru.
Maso, strouhanku, mléko, vejce, muškátový oříšek a muškátový květ smíchejte. Směs hodně osolte a opepřete a vytvarujte z ní přibližně 20 koulí. Dejte je na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 200 stupňů, koule dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapte olejem a za občasného obracení pečte dozlatova. Smetanu smíchejte s hořčicí, citronovou šťávou a nasekaným koprem. Masové koule podávejte s pečenými americkými bramborami, kolečky cibule a ochucenou smetanou.